donderdag 13 oktober 2011

Uitdaging 2012



Op Sancho heeft men een tijdje de uitdaging voor 2011 uitgesproken met de bedoeling zich daaraan te houden. Ik wil voor 2012 een uitdaging aangaan. Mijn doel is de helft van mijn lappen weg te naaien. Het zijn er een stuk of vijftig totaal, dus met 1 lap in de twee weken naai ik de helft weg. Dat gemiddelde moet te halen zijn. Ik kan niet beloven dat ik tot 31 december geen lappen meer koop, maar daarna wordt het UWYH ofwel use what you have. Ik mag alleen fournituren aanschaffen als ik echt niets bijpassends heb, maar geen lappen!

Nieuwe broek


Ik had heel hard een nieuwe broek nodig. Heb een simpel patroon met rits in de zijnaad welke perfect zit. Deze gebruikt om even tussendoor snel een broek met rechte pijp te maken. De stof is een mooie diepzwarte, dunnere, soepelvallende jeans. Lekker makkelijk combineren.

donderdag 6 oktober 2011

Kadootje voor collega




Een collega van me gaat een half jaar door India reizen in zijn eentje.
Nu hebben we bedacht dat hij als afscheid een etentje krijgt in een Indiaas restaurant en dat ieder hem daar een aardigheidje/ geintje geeft. Nu wil het geval dat hij altijd alles kwijt is....
Heb daarom een opbergding gemaakt met op bijna elk vak wat er in zit. Bovendien heb ik fluoriserend geel en fluoriserend oranje gebruikt zodat hij ook niet het hele ding kwijt raakt maar dat het juist eenvoudig te vinden is. Geen patroon gewoon moulage op de tafel, ofwel trial and error, etc. Best aardig gelukt al was het een haastklusje....

maandag 3 oktober 2011

Gooise vrouwen



Dochterlief is bijna jarig, maar afgelopen vrijdag vierde ze samen met vriendin Romy al haar feestje. Het thema (mijn idee ;-) ) "Gooise vrouwen".
Ik zou Gooise vrouwen cupcakes maken en de meiden zouden allemaal als gooise vrouw gekleed komen. Claire vroeg daarom op woensdag of ik nog "even"een gooise vrouwen jurk voor haar kon maken. We hadden voor 5 euro al een paar fantastische pumps gekocht bij de kringloop.
Claire speelt natuurlijk gooise Claire en die bleek veel zalmroze te dragen. Laat ik daar nog net een lapje van hebben. Jurk 116 uit Burda augustus was een model om snel te maken en een kapotte riem bleek na revisie heel mooi bij de jurk te passen. Jurk en cakejes zijn op de foto's te zien.

Nieuwe machine


Na alles wat ik de afgelopen tijd kwa gezondheid heb moeten doorstaan, vond ik het tijd om mezelf eens te verwennen. De naaimachine waar ik al regelmatig bij heb staan kwijlen staat nu op mijn naaitafel. Ik kon hem tweedehands ( vermoedelijke demomodel, want originele doos zat er nog bij en alle spullen die er bij horen waren niet of nauwelijks gebruikt) voor een zacht prijsje overnemen. Het is een Janome 6600p. Een dijk van een machine, met veel power en snufjes. Ik loop nu met mijn hoofd in de wolken en de creatieve ideeën zijn niet bij te houden. Nu nog uitvoeren......

Heerlijke sjaaltjes



Eerst een Katia Roccio sjaal gebreid en nu nog eens zo'n heerlijk eenvoudige sjaal gebreid. Dit keer van Lammy Yarns cascadewol.
In tegenstelling tot wat in de beschrijving stond de sjaal maar 9 steken breed gemaakt. Vond ik breed zat zo en de sjaal wordt uiteindelijk langer.
Heb nog materiaal liggen voor een sjaaltje wolsoort cancan.
Echt leuk om te maken!

Nieuwe blog

Om te voorkomen dat twee onderwerpen door elkaar gaan lopen een nieuwe blog gestart voor mijn creatieve uitspattingen. Consumindermams wordt nu alleen waar hij voor bedoeld is, consumindertips dus. Krealique daar komen mijn creaties te staan. Ik zal de laatste creaties van consumindermams hier op zetten en alle volgende dingen die ik ga maken.
Veel lees- en kijkplezier!