woensdag 19 december 2012

Kerstrokje

Nog even snel voor kerst. Claire had een blousje gekocht, maar kon geen rokje vinden. Het moest een simpel model zijn, lapje tricot aan een brede elastieken band. Lijkt simpel want als dat elastiek optimaal uitgerekt moet worden tijdens het naaien, is het niet zo eenvoudig om recht te stikken....
Nou ja, riem erover ( was toch de bedoeling) en niemand die het ziet.





woensdag 12 december 2012

Kadootje voor een klein ventje

Claire is leerlingmentor van een brugklas bij haar op school. De klassementor, meneer Visser, is onlangs voor het eerst vader geworden. Hij heeft een zoon gekregen en hem Daan genoemd. Een leuk moment om weer eens iets voor een baby te maken. Uit de nieuwste Ottobre een tricot bloesje.



Sjaal

Vorig jaar in het ziekenhuis al aan begonnen. Daarna is hij blijven liggen, tot van de week. Het is er ook echt weer voor. Simpel te maken, maar door de gebruikte wol een leuk effect.
Mijn favoriete kleuren goed vertegenwoordigd.




dinsdag 11 december 2012

Amerikaans feestje



Claire had een feest op school met als thema stars and stripes. Nu had ik een jaar of twee geleden op een stoffenspektakel een panel gekocht welke precies in dit thema valt. Ik kreeg wel een avondje de tijd om iets te maken ( zo'n verzoek komt altijd op het laatste moment.....pubers....). Net genoeg om een giletje te maken. Het resultaat zie je hier.